Duchenne Heroes is een loodzware maar ook fantastische mountainbiketocht die je raakt. Zeven dagen lang fietsen we 100 of 70 kilometer per dag door vier verschillende landen over adembenemende tracks. We zetten ons in voor één groot doel: hoop op beter voor kinderen met de verschrikkelijke spierziekte Duchenne. 

Duchenne Heroes verandert je wezenlijk: de saamhorigheid die je ervaart, de gezamenlijke inzet, het bedwingen van de uitdagende hellingen en het samen volbrengen van de tocht. Bij de finish word je na een week fietsen als een ware held binnen gehaald! De tocht raakt niet alleen ons als fietsers, maar iedereen die betrokken is bij Duchenne Heroes. Alle deelnemer, alle sponsoren en alle ouders en hun kinderen met de slopende spierziekte Duchenne. 

We halen geld op voor onderzoek
Elke mountainbiker moet minimaal €2.500 aan sponsorgeld ophalen. Al het geld dat we ophalen, gaat naar het Duchenne Parent Project. Deze stichting financiert behandelingen en de ontwikkeling van medicijnen die kinderen met Duchenne een beter langer leven bieden. Sinds de start van Duchenne Heroes in 2016 is er ruim 13,5 miljoen euro opgehaald voor het Duchenne Parent Project! Maar helaas is er nog steeds geen medicijn, dus blijven we fietsen!