Duncans Helden bestaat uit de mountainbikers Daisy Spangenberg en Maj Brinksma. Zij fietsen voor Duncan, het broertje van Daisy. Duncans Helden fietst Duchenne Heroes samen met Team Nieuwe Start. In dit team fietsen Ruud Lamme en Jan-Peter de Vreugd. Zij fietsen voor Remco, de zoon van Ruud.

Als je met Duchenne wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Rond het tiende levensjaar krijgen de meeste kinderen al problemen met lopen en raken afhankelijk van een rolstoel. Ook wordt het steeds moelijker om de armen te gebruiken. En als de spieren die voor ademhalen nodig zijn te zwak worden, is beademing nodig. Duchenne is uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt.. Duncan zit in een elektrische rolstoel, krijgt sondevoeding en is volledig afhankelijk van beademing. Remco is helaas op 17 april 2021 op 28-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Duchenne.

Duchenne is echt een rotziekte en je voelt je ontzettend machteloos. Door mee te doen aan Duchenne Heroes en dus door het inzamelen van zoveel mogelijk sponsorgeld kunnen wij tenminste íets doen. 

Wilt u ons sponsoren voor Duchenne Heroes 2022? Ga dan naar de website van Duchenne Heroes. Hartelijk dank!

Samen trappen wij Duchenne de wereld uit!